ssp_logo_web

Hjelper barn til å bli kompetente mediebrukere

Foreldre som er bekymret for barnas nettbruk, spillavhengighet og andre utfordringer knyttet til medier kan finne svært mye informasjon og gode råd på Medietilsynets nettsider.

Medietilsynet er underlagt Kulturdepartementet og deres hovedoppgave er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom å jobbe for mediemangfold og kritisk medieforståelse. Det er Medietilsynet som setter aldersgrenser på filmer og spill, behandler søknader om pressestøtte og har tilsyn med kringkasting.

En annen viktig oppgave er å samle inn og formidle informasjon om tema knyttet til mediebruk. På deres nettside finner du en egen seksjon om «Barn og medier», og de tilbyr mange brosjyrer og veiledere om for eksempel sosiale medier, falske nyheter, digital dømmekraft, dataspill og mye annet.

Innholdet på en mobiltelefon

Barn og medier

- "Vi skal hjelpe til å ruste barn til å bli kompetente mediebrukere. Vi skal beskytte dem mot skadelig innhold, og vi skal gi dem kunnskap og råd. Det er en omfattende oppgave som vi deler med mange andre – først og fremst dere foreldre".

Les mer på medietilsynet.no
Student som bruker PC

En barnevakt på nett

Les om prosjektet
Mor og barn

Life hacks for deg med barn i alderen 0-18

Les om prosjektet

Skeiv ungdom Trøndelag

Les om prosjektet