Digitalt kor – En hit for store og små

Korona gjorde det vanskelig for Nardosletta barnehager å ha fysiske korsamlinger. Løsningen ble et digitalt kor som andre også får glede av.  

Jo Langstrand Dragset, pedagogisk leder ved Nardosletta barnehager, rigger opp datamaskin og musikkanlegg på avdelingen Teskjekjerringa. Han logger seg inn på Google Meet og ser om de andre avdelingene har koblet seg på. Barna står på gangen og tripper etter å komme i gang med ukens høydepunkt.

- Vi begynte med korsamling for mange år siden. På det meste har over 60 barn fra ulike avdelinger vært samlet til sang, dans og gitarspill. Men så kom Korona, og da gikk luften litt ut av oss. Vi fikk ikke lov til å samle så mange, og derfor måtte koret settes på pause, forteller Jo.

Musikalsk opptur i hverdagen

Etter flere uker uten kor, kom en av de ansatte i barnehagen med et forslag. «Hva om vi lager et digitalt kor, der alle avdelingene deltar over video?».

- I starten hadde vi litt utfordringer med internettforbindelse og lyd, men etter hvert ble det en artig greie for barna. Nå har det blitt ukens høydepunkt, forteller Jo.

Barnehagens innsats ble lagt merke til av ansatte i kommunen, som gjerne ville at flere skulle få glede av koret. Det har nå resultert i at flere helse- og velferdssentre er koblet på videosamlingen.

- Nå kan de også kose seg med en musikalsk opptur i hverdagen, sier Jo.

- Barna gjør noe med oss

Korsamlingen starter med oppvarming av stemmebånd og dansemuskler. Barna masserer både kinn og skuldre før de begynner å synge. Jo spiller gitar, mens barna tramper i takt til tonene. På Charlottenlund helse- og velferdssenter har beboerne satt seg godt til rette i samlingsrommet, med barnehagekoret på storskjerm foran seg.

- Det er veldig flott å se opptredenen til barna. Jeg beundrer dem. Jeg er veldig glad i barn. Jeg har seks barn selv og over 20 barnebarn, oldebarn og tippoldebarn, forteller beboer Asbjørg Haugan.

Trine Langørgen, aktivitør ved Charlottenlund HVS, får flere til å danse og synge med når kjente toner runger ut av høyttalerne.

- Det betyr utrolig mye å få se og høre barna. Det er absolutt en fin løsning når de ikke kan være her med oss fysisk. Barna gjør noe med oss, sier Trine.

Se video av korsamlingen øverst i artikkelen.

 

Slik får barnet den beste skolestarten

Les om prosjektet
Kjell Ingolf Ropstad

Minister får lynkurs i SteinSaksPapir på Nardo barnehage

Les om prosjektet
Egil Strand Wikdahl

Digital samlingsstund i barnehagen

Les om prosjektet
Logo Trondheim Kommune

SteinSaksPapir er strategien for å bygge sterke barne- og ungdomsfellesskap i Trondheim kommune

Derfor ønsker Trondheim kommune med SteinSaksPapir å involvere og engasjere oss innbyggere. Trenere, foreldre, naboer, lærere, alle kan dra sammen. Her legges det til rette for at alle kan komme i gang med tiltak som kan gi en god hverdag til alle barn.

Les mer om SteinSaksPapir