ssp_logo_web

Flyttet fritidsklubben over på nett

Når fritidsklubben måtte ta korona-ansvar og stenge dørene, tok det ikke lang tid før kulturenheten i Trondheim kommune fikk på plass et alternativ.

Kulturenheten
trondheim.kommune.no

"Ung Kultur Trondheim” heter den nye, digitale fritidsklubben. På en arena skapt og moderert av ungdomsarbeidere kan inviterte ungdommer mellom 13 og 18 år møtes og dyrke sine fritidsinteresser. Dette tilbudet er bygget på Discord-server som er en allsidig løsning med mange muligheter for deling og kommunikasjon gjennom både tekst, bilde, video og stemme.

Discord ble opprinnelig utviklet med tanke på gaming-fellesskap, men det tok ikke lang tid før mange andre også tok i bruk denne chattekanalen. Gaming er også en av de mest populære aktivitetene for ungdommen i Trondheim, men på fritidsklubbens server møtes også mange brukere som dyrker andre interesser. Her kan du bli med på aktiviteter som for eksempel leksehjelp, bilderedigering, sjakkturnering, kurs i koding, maling og mye annet.

For kulturenheten i Trondheim er dette en mulighet til å beholde kontakten med sine brukere. Fritidsklubben fortsetter og videreutvikler sine aktiviteter på Discord, og beveger seg med dette ut på en arena hvor det vanligvis er få voksne tilstede. I tillegg er det gledelig å se at en her når ut til ungdommer som ikke benytter seg av fritidsklubben til vanlig. Det er viktig å være tilstede på flere ulike kanaler, og dette tilbudet vil bli videreført når koronastøvet har lagt seg.

Alle ungdommer i alderen 13-17 år bosatt i Trondheim har mulighet for å bli med i den digitale fritidsklubben. For å få tilgang til serveren må man ha Discord installert på PC, nettbrett eller telefon. Appen kan lastes ned fra www.discordapp.com, og serveren nås på denne linken:

https://discord.gg/wEzS2jc

Den ligger også på Trondheim Kommune sine nettsider.

Øver på stand-up

Workshop i stand-up

Les om prosjektet
Russen på Heimdal VGS

Hjelp vi er russ på Heimdal VGS!

Les om prosjektet
Barn i trakikken

Hvor er barna?

Les om prosjektet